5 Mart 2009 Perşembe

Endüstriyel tasarımda yüksek lisans ve doktora tezlerine Eczacıbaşı desteği


İTÜ Rektörlüğü ve Eczacıbaşı Topluluğu arasında Endüstriyel Tasarım alanında İTÜ'de yapılan yüksek lisans ve doktora tezlerinin Eczacıbaşı Topluluğu şirketlerince desteklenmesini amaçlayan bir işbirliği protokolü imzalandı. Anlaşmaya göre, işbirliği kapsamındaki öğrencilerin master ve/veya doktora tez konuları, İTÜ ve Eczacıbaşı Topluluğu şirketleri tarafından ortaklaşa belirlenecek. Böylelikle Eczacıbaşı Topluluğu’nun endüstriyel tasarım alanındaki araştırma çalışmaları İTÜ tarafından desteklenirken, tez çalışması yapan öğrenciler de Eczacıbaşı Topluluğunca maddi destek sağlanacak. Öğrenciler tez çalışmaları süresince Eczacıbaşı Topluluğu’nun kaynaklarını da kullanabilecekler.
Protokolün imza töreni İTÜ Rektörü Prof.Dr. Muhammed Şahin, Eczacıbaşı Topluluğu CEO'su Dr. Erdal Karamercan, İnsan Kaynakları Koordinatörü Ülkü Taktak, Eczacıbaşı Yapı Gereçleri Grubu Genel Müdürü Haluk Bayraktar, Eğitim ve Geliştirme Müdürü Deniz Uzunçarşılı, Rektor Yardımcısı Prof.Dr. Mehmet Karaca ve Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölüm Başkanı Prof.Dr. Alpay Er'in katılımıyla 3 Mart 2009 tarihinde İTÜ Rektörlüğünde gerçekleşti.
İTÜ Endüstriyel Tasarım alanında Türkiye’de en fazla sayıda master ve doktora öğrencisine sahip. Halen 120 öğrencinin kayıtlı olduğu program, lisansüstü öğrenci profilinin disiplinlararası niteliği ve çeşitliliğiyle de dikkat çekiyor. İTÜ Endüstri Ürünleri Tasarımı anabilimdalı öğrencileri arasında 10’un üzerinde devlet ve vakıf üniversitesinin elemanları ile Türk özel sektörünün önde gelen şirketlerinde çalışmakta olan tasarımcı ve mühendisler yer alıyor.

Hiç yorum yok: