6 Temmuz 2012 Cuma

Fatih Kaya T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın düzenlediği “TeknoGirişim Sermayesi Desteği”ni almaya hak kazandı


İTÜ EÜTB son sınıf öğrencisi Fatih Kaya T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın düzenlediği “TeknoGirişim Sermayesi Desteği”ni almaya hak kazandı. 
“TeknoGirişim Sermayesi Desteği” programı, girişimcilerin teknolojik yenilik içeren projelerini 8 aylık süreçte üç aşamada iş fikri, iş planı ve mülakat ile değerlendirerek, kendi şirketlerini kurmalarını sağlamak başta olmak üzere çeşitli imkanlar ile birlikte 100.000 TL’ye kadar karşılıksız destek sunuyor. 
Bu yıl üçüncüsü düzenlenen programda, 2012 yılı ile desteklenecek girişimci sayısı 500’e yükseltilirken, 1597 başvurudan 296’sı kabul edildi. İlk defa tasarım alanında bir girişimci, destek almaya layık görüldü. Şirket kurulumu ve bakanlık ile yapılan sözleşme sonrası İstanbul Teknik Üniversitesi’nin TeknoGirişimciler için Maslak’ta oluşturduğu “İTÜ TeknoGirişim Atölyesi”nde ofis imkanı sunuldu.
Desteklenen nitelikli girişimciliğin özendirilmesi ve girişimciler tarafından uluslararası rekabet gücü olan, yenilikçi, teknoloji düzeyi yüksek ürün ve süreçleri geliştirebilen işletmelerin oluşturulması hedefleniyor. Ayrıca bu destek ile ülkemizde bilgi yoğun ve yenilikçi girişimcilik konusundaki farkındalığın artırılmasının yanında yüksek eğitimli, nitelikli gençlerin iş hayatına kazandırılması da diğer bir hedef olarak belirtiliyor.
Fatih Kaya destek alan projesini ilk olarak EUT 315E Industrial Product Design III dersi kapsamında tasarladı, iki senelik bir süreçte geliştirerek EUT 352E Project Management in Design (eski programda Değerlendirme ve Yapılabilirlik) dersinde iş planını, ISL 353E Marketing dersinde ise pazarlama stratejisini hazırladı.
Ayrıntılı Bilgi İçin:

Hiç yorum yok: