16 Mayıs 2011 Pazartesi

İTÜ, British Council’ın “Yılın Genç Tasarım Girişimcisi Yarışması”nda Proje Ortağı

British Council, 2008 yılından bu yana uluslararası düzeyde organize ettigi Yılın Genç Tasarım Girişimcisi Yarışması’nın Türkiye ayağında bu yıl İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü ile işbirliği yapıyor.

Tasarım alanında faaliyet gösteren genç girişimciler, bu yıl üçüncüsü gerçekleşecek olan British Council’ın “Yılın Genç Girişimcisi" ödülü için yarışıyor. Kazananlar Britanya'da tüm dünyadan meslektaşları ile buluşacak ve Türkiye'yi Uluslararası Girişimci Yarışması’nda temsil edecek. Bu yıl İTÜ Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü ve Endüstriyel Tasarımcılar Meslek Kuruluşu (ETMK) İstanbul Şubesi ortaklığıyla gerçekleşecek olan yarışmayı kazanan kişi Türkiye'de Yılın Genç Tasarım Girişimcisi unvanını kazanıp Eylül ayında diğer ülkelerin finalistleriyle beraber sektör turu kapsamında Londra Tasarım Fuarı'na katılacak ve uluslararası yarışmada Türkiye'yi temsil edecek. British Council tarafından desteklenen bu program kapsamında Türkiye finalisti Britanya'nın önde gelen uluslararası üne sahip tasarım sektörü çalışanlarıyla görüşüp, tanışma fırsatı bulacak.
Katılımcıların 17 Haziran 2011 tarihine kadar www.britishcouncil.org.tr sayfasında yarışmak istedikleri sektör ile ilgili ön koşulları okuyarak başvuru formunu doldurmaları gerekiyor. Adayların 21 – 40 yaş aralığında; tasarım alanında (Mimarlık: iç mimar ve peyzaj mimarları; ürün tasarımcıları / üreticiler: mobilya, endüstriyel ürünler - tasarım tanıtımı: konu ile ilgili sergi, etkinlik veya festival düzenleyenler - bu alanda pazarlama, iletişim, yayıncılık veya gazetecilik yapanlar) en az 3 yıllık iş tecrübesine sahip; girişimci ve Türkiye’de tasarım sektörünün gelişmesinde ticari ya da sosyal alanlarda yeteneklerini göstermiş; tasarım alanında Türkiye’de geleceğin liderlerinden olma potansiyeline sahip; kendini iyi derecede sözlü ve yazılı ifade edebilecek İngilizce bilgisine sahip olmaları beklenmektedir.
İTÜ Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü kurulduğu 1993 yılından bu yana tasarımı girişimcilik ve inovasyonun asli bir unsuru olarak gören bir akademik anlayışla eğitim ve araştırma faaliyetleri gerçekleştiriyor. Bölüm başta İstanbul Sanayi Odası (İSO) olmak üzere, çok sayıda paydaş ile Türk sanayisinin rekabet gücünün tasarım yoluyla artırılması ve tasarımın toplumsal ve ekonomik fayda yaratmaya yönelik rolüne dair projeler yürütmektedir.
Genç Yaratıcı Girişimci programıyla ilgili daha fazla bilgi için:
arts.info@britishcouncil.org.tr 

Hiç yorum yok: