25 Haziran 2009 Perşembe

Altınbilezik: AB Sosyal Sorumluluk Projesi

İstanbul Teknik Üniversitesi, Bahçelievler Belediyesi liderliğinde yürütülen ve Türkiye İş Kurumu, Aktif İstihdam Tedbirleri-II Programı kapsamında hibe almaya hak kazanan “Altın Bilezik” projesinde ortak olarak yer almaktadır.
Bahçelievler’de yaşayan işsiz bayanların Kuyumculuk ve Takı Tasarımı alanında mesleki beceri kazanmasını ve istihdam edilmesini amaçlayan Altın Bilezik projesi, Bahçelievler Belediyesi Kariyer Merkezi, İstanbul Teknik Üniversitesi, İstanbul Aydın Üniversitesi ve Kuyumcukent işbirliğiyle gerçekleştirilmektedir.
Bir yıl sürecek proje kapsamında Bahçelievler’de yaşayan, en az lise mezunu ve işsiz 120 bayana Kuyumculuk ve Takı Tasarımı eğitimleri verilecektir. Kuyumculuk ve Takı Tasarımı eğitimleri ile staj uygulamasını tamamlayan katılımcılardan 15 kişi Girişimcilik eğitimi alacaktır. Eğitimler; İstanbul Teknik Üniversitesi ve İstanbul Aydın Üniversitesi’nde akademisyenler tarafından verilecektir. Mesleki eğitimlerin ardından tüm katılımcılara kuyum firmalarında staj imkanı sağlanacaktır. Eğitim ve stajını tamamlayan katılımcıların istihdamı için Kariyer Merkezi, Kuyumcukent ile işbirliği içerisinde çalışacaktır. Girişimcilik eğitimini tamamlayan kursiyerler, sektörde öncü kuyum firmalarından mentor desteği alacaklardır. Kariyer Merkezi, kendi işini kurmak isteyen bayanlara iş kurma ve teşvikler konusunda danışmanlık sağlayacaktır.
Proje ile katılımcılara Ücretsiz Mesleki Eğitim, Staj İmkanı, Bireysel Danışmanlık ve İstihdam Fırsatı sunulacaktır. Ayrıca katılımcılara programa devam ettikleri sürece günlük 7€ harcırah ödenecektir.
Üç ayrı dönem halinde gerçekleştirilecek eğitimler için başvurular Bahçelievler Belediyesi Kariyer Merkezi’ne yapılmaktadır. Proje sonunda 120 bayanın meslek edinmesi ve istihdam konusunda desteklenmesi planlanmaktadır.
İlk dönem Takı Tasarımı eğitimlerini 20 katılımcı ile Mayıs ayı sonunda tamamlayan üniversitemizde ikinci dönem eğitimler yeni katılımcılarla devam etmektedir.

Hiç yorum yok: