18 Aralık 2011 Pazar

2013 International Design Alliance (IDA) Istanbul Kongresi için Arama Toplantısı İTÜ'de yapıldı


 

İstanbul Teknik Üniversitesi Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü, İstanbul’da 2013‘te evsahipiliğini üstleneceği International Design Alliance(IDA) Kongresi için Türk tasarımcıları bir günlük çalıştayda fikirlerini almak üzere bir araya getirdi.
İTÜ Maslak Kampüsü Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde 17 Aralık 2011 tarihinde düzenlenen toplantıya İstanbul ve İstanbul dışındaki illerden Endüstri Ürünleri Tasarımı, İçmimarlık ve Grafik tasarım disiplinlerini temsilen 100’e yakın tasarımcı, akademisyen ile STK ve sanayi kuruluşlarının temsilcileri katıldı.
Tasarım konusunda dünyanın en geniş katılımlı ve prestijli zirvesi olan IDA Kongresi’ni IDA’nın kuruluş felsefesine uygun olarak kurumlar ve disiplinler arası güç birliğini pekiştirerek gerçekleştirmeyi amaçlayan İTÜ Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü’nün, 2013 IDA İstanbul Kongresi’nin altyapısının kurulmasında paydaşlarının fikirlerini almak üzere düzenlediği çalıştay, 3 disiplinin bir araya gelip çalışması adına önemli bir adımı oluşturdu. Farklı disiplinlerden tasarımcılardan oluşan her bir çalıştay grubunun tüm gün boyunca ortaya çıkardığı fikirler gün sonunda yapılan keyifli bir sunumlarla diğer gruplarla paylaşıldı.
2013 IDA İstanbul Kongresi Organizasyon Komitesi, benzer toplantılarla kongre teması olan “Design Dialects” başlığı altında farklı tasarım disiplinlerinin yarattığı çeşitlikten ilham alarak kongre altyapısını şeffaf ve katılımcı bir şekilde oluşturmayı planlıyor. Çalıştayda katılımcılar tarafından üretilen 100’ü aşkın fikir ve öneri 2013 IDA İstanbul Kongresi Organizasyon Komitesi tarafından değerlendirilerek Ocak ayında IDA’nın merkezinin bulunduğu Montreal’de düzenlenecek toplantıda IDA Yönetim Kurulu’na sunulacak.

Hiç yorum yok: