9 Temmuz 2009 Perşembe

Koray'ın IMMIB başarıları

Araş.Gör. Koray Gelmez ekip arkadaşlarıyla birlikte IMMIB Yarışmalarında iki ödül birden kazandı. Kendisini tebrik ediyor başarılarının devamını diliyoruz.
Altüst - Koray Gelmez, Ahmet Bekteş, İrem Çelik
İmmib 2009 Endüstriyel Tasarım Yarışmaları Elektrik-Elektronik Küçük Ev Eşyaları Profesyonel Kategorisi 1.'lik Ödülü
Türk mutfağının önemli lezzetlerini evde yapma imkanı veren ‘altüst’ birbirini tamamlayan iki lezzeti aynı anda tek bir üründe yapma fırsatı sunmaktadır. Kullanıcı üst parçada yufka, lavaş pişirirken veya ısıtırken, alt taraftaki iç haznede istediği iç karışımı hazırlayabilmektedir. Böylece kullanıcı evde, dışardaki kadar lezzetli dürümleri pratik, temiz ve ucuz bir şekilde yapabilmektedir. Arkadan pivotlu olan alt ve üst kısımlar, kullanıcıya 2 parçaya da rahat müdahale şansı vermektedir. Ürünün alt ve üst kısım için özelleşen 2 adet aksesuarı bulunmaktadır. Bunlardan biri evreş denilen üst kısımdaki yufkayı çevirmeye yardımcı olan parçadır. Diğeri ise alt haznedeki yiyecekleri karıştırmaya yarayan uzun saplı kaşıktır. Kullanıcı arkadaki pivot kısmın üst tarafında ürünün aksesuarlarını saklayabilmektedir.
 
Tagg - Koray Gelmez, Ahmet Bekteş, İrem Çelik
İmmib 2009 Endüstriyel Tasarım Yarışmaları Plastik Ev ve Mutfak Eşyaları Profesyonel Kategorisi Basın Özel Ödülü
Herkes için hayatın gittikçe karışık ve yoğun olması, hatırlanıp yapılacak bir sürü uğraş olması “tagg”in çıkış noktasını oluşturuyor. “Tagg” hayat kurtarmayıp, kolaylaştırmaya çalışan ve renklendiren ürünlerden. Standart kalınlığa sahip olan çekmece ve dolap kapakları için düşünülmüştür. Tek tek ambalajında satılan ürün, mutfakta sık kullanılan dolap ve çekmeceleri etiketlemeye yoneliktir. Üzerinde kesilmiş ikonlar sayesinde çekmece ve dolapların içi hakkında ipucu vererek mutfağı renklendirmektedir. Ürün hem yoğun çalışanlar için neyin nerde olduğu konusunda fikir verirken hem de mutfağı kullanan farklı kişiler (eşiniz, yardımcınız) için ortak bir dil oluşturmaktadır. Aslında en önemli özelliği çekmeceleri ve dolapları kapatırken çarpıp kenarlarının zedelenmesini önlemesidir.

3 Temmuz 2009 Cuma

ITU-ISO Bitirme projesinden üretime geçenler..




2007-2008 eğitim ve öğretim yılı Bahar dönemi İTÜ - İSO "KOBİ'ler için Endüstriyel Tasarım" Bitirme Projesi kapsamında çalıştığımız firmalardan biri olan Çıray Çelik, Merve Devecioğlu'nun "4'lü Tencere Seti' projesini üretime geçirdi. Endüstriyel tasarım tescili Merve'nin adına alınan ürünlerin satma yetkisi Karaca firmasına ait. Ürünler yakın zamanda Karaca mağazalarında satışa sunuldu.
Mezunumuz Merve Devecioğlu'nu (ITU'08) tebrik ediyoruz.
İTÜ - İSO "KOBİ'ler için Endüstriyel Tasarım" Bitirme Projesi hakkında bilgi almak için lütfen tıklayınız.