21 Kasım 2008 Cuma

Samsung Young Design Award 2008


2005 mezunumuz Maral Kınran İtalya'da Samsung Young Design Award 2008 de, Politecnico di Milano'dan grup arkadaşı Stefania Berselli ile beraber birincilik ödülü kazandı.
Kendisini kutluyor ve başarılarının devamını diliyoruz.
Ayrıntılı bilgi için: Tıklayın.
"Proje Diaby" hakkında:
Günümüzde diyabet, çocuklar arasında en yaygın görülen hastalık olmasına rağmen, aynı zamanda yine çocuklar tarafından en çok saklanan ve utanılan hastalıklar arasında yer alıyor. Projenin amacı, diyabetik çocukların hastaliklarının gereklerini uygularken toplum içerisinde bunları saklamak yerine rahatça ifade edebilmelerini sağlayacak bir ürün tasarlayabilmek. Kızılötesi teknolojisi kullanarak glukoz testini invaziv olmadan yapan ürün, gün içerisinde sadece minimal bir saat görünümündeyken, belirli saatlerde otomatik olarak glukoz testleri yapmaktadır. Test sonuçlarının önemliliğine gore çocuk ile iletişim icerisinde olan Diaby, verileri hafizasına kaydetmekte ve gerektiğinde basit ara yuzu sayesinde gerek cocuk, gerek ise ebeveyn tarafinda control edilebilmekte veya diğer araclara aktarabilmektedir. Bilezik saat görünümündeki ölçüm aleti ayarlanabilir olup 6 ve 12 yas arası çocuklara hitap etmektedir. Diaby aynı zamanda, kinetik enerji ile şarj olarak, test ve data kullanımlari esnasında gerekli olan enerjiyi çocuğun hareketlerinden kazandığı enerji ile karşılamaktadır. (Yazı: Maral Kınran 2007_2009 Politecnico di Milano, Endustriyel Tasarım Departmanı, Servis Tasarımı Bölümü 2. Sınıf öğrencisi)
Samsung Young Design Award 2008 hakkında:Geçen yıl birincisi yayınlanan, Samsung Electronics Italia ve ADI (Associazione per il Disegno Industriale) ortaklığında gerçeklesen ve genç tasarımcıları hedef alan Samsung Young Design Award'ın (SYDA) ikincisi sonuçlandı. Bu yılın konusu “Sürdürülebilir Bir Yaşam İçin Dijital Çözümler” (Digital Solutions for a Sustainable Life) olan yarışmada finale kalan 10 proje arasından, kullanışlılık, yenilikçilik ve üretilebilirlik kriterleri göz önüne alınarak jüri seçimlerini yapti. Öduller Samsung Electronics Italia Başkanı Sang Chul Lee ve Seul Design Center Team Başkanı Kook-Hyun Chung tarfindan verildi. (Jüri : Luisa Bocchietto - ADI Başkanı, Stefano Casciani - Gazeteci ve Tasarım Eleştirmeni, Marco Colasanti - Tasarımcı, Michele De Lucchi - Mimar ve Tasarımcı, Fritz Frenkler - Endüstriyel Tasarımcı, Ezio Manzini – Endustriyel Tasarim Profesoru, Alberto Meda – Muhendis ve Endustriyel Tasarımcı, Dick Powell- Urun Tasarımcısı, Richard Sapper – Ürün Tasarımcısı)

6 Kasım 2008 Perşembe

İTÜTASK Aydınlatma Çalıştayı


 


İTÜTASK (İTÜ Tasarım Kulübü) 5 Kasım'da yaklaşan Fiesta Partisini aydınlatmak amacıyla 'Aydınlatma Çalıştayı' düzenledi. Workshopta üretilen aydınlatmalardan bazılarını yukarıda görebilirsiniz.